6.03.19

Mijn ervaring met het Rainpharma dieet (deel 1)

Na de opleiding over gezonde voeding en het Rainpharma dieet bij Charlotte P. had ik onmiddellijk zin om zelf aan de slag te gaan. Ik wou weten hoe het is om het Rainpharma dieet te volgen, welke moeilijkheden ik onderweg zou ondervinden en hoe gemakkelijk die kilo’s er nu echt af gaan.

Diëten is nooit echt mijn ding geweest. Eerlijk gezegd heb ik een zwak voor alles wat suiker is. OK zeg maar gerust een verslaving. Daarbovenop komen dan nog onze wekelijkse restaurantbezoeken, waar er naar niks gekeken wordt en op die drukke dagen is het oh zo gemakkelijk om snel even iets te halen. Het zou dus voor mij een hele aanpassing worden.

Om een extra steun en toeverlaat te hebben op de momenten dat het wat moeilijker zou gaan en om niet te vaak in de verleiding te komen, heb ik gelukkig mijn partner kunnen overtuigen om met me mee te doen. We haalden onze koekenkast leeg, staken onze koelkast vol met verse groenten en haalden voldoende variatie in rainpharmashakes in huis. Op zondag 24 februari waren wij helemaal klaar om erin te vliegen.

Rainpharma Balance Box

De eerste fase van het Rainpharma dieet (de afslankingsfase) is gebaseerd op het principe van het ketogeen dieet. Dat wil zeggen dat alle koolhydraten (voorlopig) geschrapt worden om vervolgens in vetverbranding te gaan en snel verlost te geraken van die overbodige kilo’s. Ik had mij verwacht aan afkickverschijnselen in de hoogste graad (mijn suikerverslaving remember), maar viel me dat eventjes goed mee. Buiten een beetje hoofdpijn, heb ik niets ervaren. Ook mijn honger was al snel weg. Na die eerste dagen dacht ik: easy peasy, dit kan ik wel een aantal weken volhouden. Stiekem ging ik ook al eens op de weegschaal staan (ik heb inderdaad niet veel geduld) en mijn gewicht ging snel naar beneden, dus nog een extra motivatie om door te zetten. Laat maar komen !

Toen werd het echter opnieuw weekend. Tijd voor ontspanning. En als ontspanning gingen wij meestal op restaurant, een pannenkoek eten op zondag, frietjes halen na de voetbal,… Ik viel in een gat. Ik associeerde uit eten gaan met quality time en ontspanning en dit kon nu even niet. Ik liep de muren op, vond geen evenwaardig alternatief en zag plots alleen nog maar al het ongezonde eten dat ik nu niet mocht. (Hoe vaak worden wij op televisie geconfronteerd met (ongezonde) voeding, aub seg ?!!) Geen pistolets op zondagochtend was de druppel. Ik droomde er die nacht over en werd in paniek wakker, omdat ik dacht dat ik ze had opgegeten en ik weer helemaal opnieuw moest starten. (Ja, er geldt een nultolerantie hier). Toen ik besefte dat ik ze niet echt had opgegeten voelde ik me opgelucht. Ik startte de week opnieuw vol goede moed en heb ondertussen al zoveel lekkere gerechten leren kennen. Het probleem was gewoon, dat wij niet genoeg alternatieven kenden. (het receptenboek van Rainpharma helpt hier super goed bij)

Dag 10 kwam er een weegmoment. Ik verloor -3,5 kg op 10 dagen !! (mijn man verloor er 7). Ik heb dit resultaat gedeeld op instagram en ik heb super veel toffe reacties gekregen hierop. Een extra motivatie om te blijven doorgaan. Ik blijf nog een aantal weken in de afslankingsfase. Hierna komt de verzilveringsfase (de moeilijkste ’t schijnt) en ook hierin neem ik jullie graag weer mee.

Het is nog iets te vroeg om op dit moment al te zeggen of ik verbetering voel van mijn huid en/of dat ik meer energie heb. Hierover volgt later ongetwijfeld meer.

Conclusie: Is dit gemakkelijk ? Nee, het vereist wat discipline van jezelf. Is dit haalbaar ? Absoluut, waar een wil is, is een weg. Als je zelf gemotiveerd bent om er te geraken, dan lukt dit iedereen.

Tips:

Maak vooraf een weekplanning en haal alles al in huis.

Vertel je omgeving waar je mee bezig bent, je zal ervan versteld staan hoe ze jou zullen steunen.

Haal ook zeker wat komkommer (of iets anders) in huis voor de momenten dat je het echt echt te moeilijk krijgt.